Genel

İSG Vize İşlemleri Nasıl Yapılır

E-Devlet kapısı aracılığı ile İSG-KATİP’e giriş ekranı

İSG vize işlemleri İSG-KATİP sistemi üzerinden yapılır. İş Güvenliği Uzmanlığı sertifikalarının geçerlilik süresi, başarıyla tamamlanan eğitim sonrasında 5 yıl olarak belirlenmiştir. Ancak bu süre zarfında uzmanların belgelerini geçerli tutabilmek adına 5 yılda bir vize işlemi yapmaları gerekmektedir.  Sertifikanızın belge tarihi 5 yılı aşar ise sertifikanız geçersiz konuma düşer. Sertifikanıza bağlı sözleşmeler de İSG-KATİP sisteminden düşmekte. Vize tarihini not alarak süresi içinde vize başvurusu yapmanızı önemle tavsiye ederiz. 

İSG-KATİP’te Bireysel Belgelerin Vize İşlemleri Nasıl Yapılır

 İSG-KATİP’te tanımlı olan iş güvenliği uzmanlığı belgesi vizesi başvurusunda bulunacak adaylar aşağıdaki adımları takip edecek:

  1. E-Devlet kapısı aracılığı ile İSG-KATİP’e giriş yapınız.
  2. KAYITLI KULLANICI GİRİŞİ butonuna tıklayın.
  3. İSG-KATİP ana sayfada vize süresine ilişkin bilgileri kontrol edin. Eğer Vize bitimine 60 günden fazla süre var ise başvuru yapamazsınız. 
  4. SERTİFİKALAR butonuna tıklayın.
  5. Sertifikanızı seçin ve  VİZELER butonuna tıklayın
  6. EKLE butonuna tıklayın ve çıkan pencerede KAYIT butonuna tıklayın.

Vize başvurunuzu yaptınız. Başvurunuz online olarak işleme alınacak ve onayını İSG-KATİP sisteminde takip edebileceksiniz.

İSG Sertifika Yenileme Ücreti Nasıl Ödenir

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Yenileme işlemleri için ödenmesi gereken ücret T.C. Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Programı aracılığıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Kurumsal Tahsilat Hesabına TC Kimlik Numarası ile yatırılıyor. Döner sermaye hesabına IBAN numarası ile yatırılan ücretler kabul EDİLMEMEKTEDİR. Vize ücretini öderken sertifika türü/sınıfı bilgisi (A Sınıfı, B Sınıfı veya C Sınıfı) dekontun açıklama kısmına yazılmalıdır.

İSG vize yenileme yapılmazsa ne olur?

Süresi içinde vize işlemi yaptırmayan iş güvenliği uzmanlarının belgeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından askıya alınır. Bu durum, uzmanların belgelerinin geçerli olmaması anlamına gelir. Bu nedenle, uzmanların belge geçerlilik süreleri ve vize işlemleri konusunda dikkatli olmaları önemlidir. 5 yıllık sürenin bitimine 60 gün kala vize işlemini başlatabilirsiniz.

İSG Katip vize yenileme süresi geçerse ne olur?

İş Güvenliği Uzmanlığı sertifikaları 5 yıl boyunca geçerlidir. Bu süre sonunda uzmanlar yenileme eğitimi almaları gerekmez. Ancak, 5 yılda bir vize işlemi yapmaları zorunludur. Vize işlemi yapmayan uzmanların sertifikaları İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından askıya alınır. Vize işlemi için 60 günlük bir süre var. Bu süre, 5 yıllık sürenin bitiminden 60 gün önce başlar. Vize işlemini zamanında yapmayan uzmanlar en az 2 ay boyunca sertifikalarını kullanamazlar. Bu nedenle, vize işlemini geciktirmemek çok önemli.