Genel

İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

isg kursu

İş güvenliği uzmanlığı kursu seçerken olumsuzluklarla karşılaşmamak ve mağduriyet yaşamamak için dikkatli davranılmalı ve gereken araştırmalar yapılmalıdır. Kursa kayıt yaptırılmadan önce göz önünde bulundurulması ve dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Eğitim alınacak olan iş güvenliği uzmanlığı kursunun öncelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tescillenmiş olmasına dikkat edilmelidir. Kursun içeriğinin özgün ve profesyonelce hazırlanmış olması da önem taşır. Ayrıca eğitim kadrosu ve eğitmenlerin tecrübe ve donanımları da göz önünde bulundurularak eğitim alınacak kurum belirlenmelidir. Adayların, güvenlik ve sağlık açısından büyük bir öneme sahip olan iş güvenliği uzmanlığı mesleğini yapmadan önce gerekli bilgi ve donanıma sahip olması gerekmektedir. Bu bilgi ve donanıma sahip olmanız ve iyi bir eğitim almanız için iş güvenliği uzmanlığı kursu seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini bu yazımızda paylaşacağız.

Online Eğitim İmkânı

blank

 Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda mesleki riskler hakkında bilgilendirerek bu alandaki riskleri minimuma indirmek ve çalışanlara güvenli bir çalışma ortamı sağlamak eğitimdeki temel hedeftir. İş sağlığı ve güvenliği eğitimini, istenilen kriterleri sağlayan her adayın kolaylıkla ulaşabileceği online eğitim imkanıyla almak mümkündür.

Dersler en az 10 ve en fazla 25 kişilik gruplar halinde düzenlenmektedir. İş güvenliği uzmanlığı eğitimi toplam 180 saattir ve derslerin tamamı online bir şekilde verilmektedir. Derslerin ilk 90 saati kayıtlı bir şekilde 24 saat erişim sağlanabilecek bir şekilde eğitim sistemine yüklenmiştir. Diğer 90 saatlik dersler ise ZOOM üzerinden deneyimli eğitmenler tarafından canlı ders olarak işlenmektedir. Teorik kısmı tamamlandıktan sonra adayların, iş güvenliği uzmanının bulunduğu bir işletmede 40 saatlik uygulama eğitimi(staj) yapmaları gerekmektedir. Teorik ve pratik eğitimlerin toplam süresi 220 saattir ve bu süre daha az olamamaktadır. Alınan eğitim sonrası adayların ÖSYM’nin düzenlediği sınava katılarak 100 üzerinden 70 puan alması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan adaylara T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı tarafından İş güvenliği Uzmanlığı belgesi verilmektedir.

Kursun Tecrübesi ve Eğitim Kadrosu

 İş güvenliği uzmanlığı kursu alacak adayların başvuracağı kurslarda gerekli eğitimi alabilmeleri için dikkat etmesi gereken konular vardır. Eğitimin kalitesi için dikkat edilecek önemli hususlardan biri de kursun tecrübesi ve eğitim kadrosudur.

ESGO ekibi olarak tecrübeli ve donanımlı eğitim kadrosuyla kaliteli bir eğitim sağlamaktayız. Ayrıca 11 yıllık tecrübelerimizle Türkiye’nin tüm şehirlerinde kaliteli bir hizmet sunmaktayız. ESGO olarak 10.000’in üzerinde mezun vererek her gün aynı hevesle ve her gün artan kaliteyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. ESGO; müşteri memnuniyeti, kurumsal kimliği, güvenilirliği ve bilinirliği ile İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi alanında hizmet veren en köklü eğitim kurumudur.

Staj Desteği

isg staj

 İş güvenliği staj yeri eğitim kurumu tarafından belirlenmektedir. Bu alanda kendini geliştirmek isteyen adaylar için doğru staj yerinin bulunmasına dikkat edilmelidir. Pratik olarak alınan eğitimin teorikte kullanılması işi öğrenme adına gerekli bir basamaktır. İş güvenliği stajyeri olarak bu alanda çalışanın görev ve sorumlulukların neler olduğunu, tehlike anında yapılması gerekenleri ve sağlıklı bir çalışma ortamı kazanılması için yapılacakları öğrenip tecrübe kazanılması gerekir. Uzmanlık mertebesine en kısa sürede ulaşmak için mutlaka iş güvenliği uzmanı stajı yapılmalıdır.

İlginizi Çekebilir: İş Güvenliği Uzmanlık Kursu Nereden Alınır?

 

ESGO ekibi olarak bu yazımızda “İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?” konusunu ele aldık. Siz de iş güvenliği uzmanlığı alanında uzmanlaşmak istiyorsanız deneyimli eğitmenlerimiz eşliğinde gerekli eğitimi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.